Notice: Undefined variable: my in /home/jelvenyr/public_html/bpgturaklub/templates/naturalis2/index.php on line 25

Notice: Trying to get property of non-object in /home/jelvenyr/public_html/bpgturaklub/templates/naturalis2/index.php on line 25
Céljaink

A Bornemisza Túra Klub elsődleges célja, hogy a természetjárást, túrázást kedvelő tanulóknak lehetőséget adjon ennek a régi, de máig divatos szabadidős sporttevékenységnek szervezett formában történő gyakorlására. Nem titkolt célunk az is, hogy olyan diákokat is megnyerjünk ennek a nagyszerű időtöltésnek, akik nehezebben mozdulnak ki otthonról, és eddig a szabadidő eltöltésének kényelmesebb módjait részesítették előnyben.

Rohanó világunkban egyre kevesebb család tud időt szakítani arra, hogy a fárasztó munkanapok után – a rövid hétvége egyik napját feláldozva – aktív pihenéssel, természetes környezetben töltse a szabadidejét. Számos család számára komoly segítség, ha a hétvégi program szervezésének terhét - ha csak részben, és időszakosan is – levesszük a vállukról.

Ezért havonta egyszer arra invitáljuk az érdeklődőket, hogy húzzanak bakancsot, ragadjanak hátizsákot, mozgósítsák a barátokat, a családot, és töltsenek velünk egy napot a környező hegyekben, friss levegőn, távol a főváros zajától.
Távlati célok között szerepel az országos túramozgalmakba való bekapcsolódás, teljesítménytúrák, vándortúrák teljesítése, egyúttal iskolánk képviselete a kiránduló, természetjáró diákok népes táborában.