Notice: Undefined variable: my in /home/jelvenyr/public_html/bpgturaklub/templates/naturalis2/index.php on line 25

Notice: Trying to get property of non-object in /home/jelvenyr/public_html/bpgturaklub/templates/naturalis2/index.php on line 25
Történetünk

CsoportképA BTK elődjének – Természetjáró Szakkör – története egészen a Bornemisza Péter Gimnázium történetének kezdetéig nyúlik vissza. Már a gimnázium második tanévében felmerült az igény, hogy alkalmanként iskolai szervezésű kirándulásokon vehessenek részt tanulóink.

A gyerekek lelkesedése és a szülők támogatása biztosította, hogy havonta egy-egy alkalommal 5-10-20 diák is összegyűljön, és aktív részese legyen a szombati túráknak. Akik vállalták a korai felkelést, a 8-10-12 km-es gyaloglást, az időjárás viszontagságait, azok az évek során sok szép élménnyel lettek gazdagabbak.

Az általános iskola és a gimnázium különválása után néhány évig szüneteltek a szervezett kirándulások. A lelkes kisebbség önszerveződő csoportokban folytatta a természetjárást, a többség pedig az éves osztálykirándulásokon ismerkedett a Budapest környéki kirándulóhelyekkel, turistautakkal.

A két éve újjáalakult természetjáró szakkör – immár Bornemisza Túra Klub néven – ismét lehetőséget adott arra, hogy a túrázást kedvelő tanulók szervezett formában róják a kilométereket, járják a környező hegyek útvonalait.

Ebben a tanévben a fő cél, hogy időszakos vendégeink rendszeres kirándulókká váljanak, a kemény mag pedig tovább gyarapodjon, létszámban és élményekben egyaránt.